MUZEJ GRADA ZAGREBA OTVORIO VRATA I PSIMA

U MUZEJU GRADA ZAGREBA SIMBOLIČNO OBILJEŽEN SVJETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTINJA

– za svaku pohvalu, od danas u Muzeju grada Zagreba bit će dobrodošli i psi

 
 
Muzej grada Zagreba od utorka, na Svjetski dan zaštite životinja, otvoriti vrata posjetiteljima u pratnji pasa čime će se pridružiti nekolicini hrvatskih i brojnim svjetskim muzejima koji su vrata otvorili ljudima koji dane provode u društvu čovjekovog najboljeg prijatelja.
 
Svjetski dan zaštite životinja ujedno je i početak projekta otvaranja vrata Muzeja grada Zagreba posjetiteljima u pratnji pasa i na taj dan ulaz im je besplatan pa su vlasnici pasa, koji su i ljubitelji povijesti, pozvani da posjete MGZ te povedu ljubimce i prošeću stalnim postavom.
 
Ulazna vrata Muzeja grada Zagreba danas od 10 sati obilježena su znakom “psima dostupan muzej” te će primiti prve posjetitelje u pratnji pasa. Za dlakavce su u MGZ pripremili poslastice jer to je, kažu, njihov praznik.
 
Ravnateljica Muzeja Aleksandra Berberih Slana mjesec dana prije preuzimanja nove dužnosti u Muzeju grada Zagreba, kao predsjednica Udruženja slovenskih muzeja koordinirala je i na Međunarodni dan muzeja predstavila nacionalni projekt “Psima dostupan muzej”. Kao vlasnica dva psa i kao muzealka, izrazila je zadovoljstvo da su zaposlenici Muzeja grada Zagreba sami predložili i podržali uvođenje dostupnosti muzeja vlasnicima pasa.
 
Tajnik Hrvatskog kinološkog saveza Bojan Mataković zadovoljan je što je Muzej prepoznao potrebu za dog friendly mjestima u gradu, kao i nadu da će ponukani ovim primjerom i ostali muzeji diljem Hrvatske širom otvoriti vrata građanima i njihovim najboljim četveronožnim prijateljima.
 
Kao partner u projektu dog-friendly muzeja, Hrvatski kinološki savez pomogao je pri usvajanju muzejskog bontona za posjetitelje u pratnji pasa. Tako će, sukladno bontonu, u Muzej moći ući psi u pratnji odrasle osobe koja plati ulaznicu, pri čemu se ulaznica plaća samo za posjetitelja, ne za psa.
 
Dobrodošli su samo odgojeni i poslušni psi. Pas će morati biti na povodcu, a vlasnik će preuzeti odgovornost za svu eventualno nastalu štetu, napomenuli su iz MGZ.
Ako pas u Muzeju obavi nuždu, vlasnik će očistiti za svojim ljubimcem i o tome će obavijestiti osoblje Muzeja. No, bez straha, jer radnici Muzeja vole pse i znaju da se takve situacije mogu dogoditi, dodali su. Premda su psi dobrodošli, zbog njihove dobrobiti i sigurnosti svih posjetitelja, psi neće moći ući u Muzej tijekom otvorenja izložbi i posjeta većih grupa posjetitelja.
 
Muzej također zadržava pravo zabraniti ulaz opasnim psima, odnosno životinjama koje pokazuju napadački stav prema ljudima, kao i psima koje vlasnik ne može obuzdati i držati poslušnima. Službeni psi u Muzej mogu ući bez obzira na okolnosti.
 
Iz MGZ su zamolili vlasnike da prije posjeta muzeju pse nahrane, dobro prošeću i pobrinu se da obave nuždu te izvijestili da će članovi Hrvatskog kinološkog saveza uz pratnju psa do kraja 2022. imati popust na ulaznicu.

Hrvatski Kinološki Savez

Ilica 61, HR - 10000 Zagreb

  HRVATSKI KINOLOŠKI SAVEZ
  ILICA 61
  HR – 10000 ZAGREB


  RADNO VRIJEME
  ZA STRANKE
  ponedjeljak – petak
  09,00 – 15,00 h

  pauza
  12,00 – 12,30 h


  telefon
  01 / 48 46 124
  01 / 48 46 125
  01/ 48 46 126

  fax
  01 / 48 15 356


  BANKOVNI RAČUN
  IBAN
  Zagrebačka banka
  HR5723600001101353640

  SWIFT
  ZABA HR2X

  ID
  HR79284126468

  OIB
  79284126468